Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

4 papers to go....

maaf sume..ayat macam pasrah sket dkt previous entri..ada bnde yang jadik..tapi xnk cter kat sni..semalam, rasa macam orang yang bodoh..sangat bodoh..baru saya sedar yang saya ni memang bodoh...dah3..xnk jadik orang bodoh lagi...jadik budak pandai plak..hehehehe...Ya Rabbi..tlg la hambaMu ni..penat..ujian saya dapat, mmg nk uji supaya saya kuat..tapi saya penat...xpe..saya ada air mata jadik peneman...
come on! still have papers..there are waiting for u..!!!xpe..kejap je ni lemah..tgh bina kekuatan balik..chaiyok!...bgn2! 
hehehe..harini ting tong sket..eeiii.tak malu btol bila ngaku ting tong..keh2...harini nk rehat la..boleh?...hmm..
alhamdulillah...apa yang saya plan menjadik..bce 3 kali b4 exam..walaupun subjek2 tu, fuh!!! (-.-)" first week, biologi populasi dan evolusi, entomologi, fisiologi tumbuhan dgn english... second week, dasar dan perundangan pemuliharaan biodiversti dgn sistematik...yang final week, kaedah2 ekologi ngn kaedah intrumentasi...punye la baca sume..sampai o…

bertukar!

Jejari menari lagi... Merungkai apa yang ada di hati..barangkali.. Itu yang mungkin... Tiba-tiba je harini rasa macam nak bertukar.. Jadik apa ? Bad girl? Hohho Untuk apa jadik bad girl Jadik diri sendiri dah la Harini rasa macam nak bertukar Dari menjadi pohon tamar Kepada kaktus I luv cacti! Kita biasa nampak kat kedai ‘’nice to see, nice to hold, Once broken, considered sold’’ Tapi macam mana la dengan makhluk satu yang bernama kaktus ni? Nice to see? Kaktus, mungkin tak secantik bunga.. Sekalipun bunga di jalanan Try la bezakan Compare dua tu At least, bunga ada warna Tapi kaktus? Macam tu je la dia Nice to hold? Try la pegang.. Tgk apa jadik.. Biar sekecik mana pn... Minat sangat dengan kaktus ni Dari darjah 6 Tak pernah terfikir kenapa Kalau pergi mana-mana Mesti cari kaktus “mak, nak kaktus n...mak, kita nk kaktus tu...byk2”.. hehehehe Sekarang mungkin dah terjawab soalan tu Mungkin kaktus, Part of my life Bila pikir balik, Dalam dunia ni, ramai yang gorgeous, cantik, anggun Not me la kan Hmm Mean, memang yang tak layak…

wondering :)

I jz wonder How come i can be strong When everytimei asked for help I jz wonder How about others Dat doesn’t sharing anything Wif anyone Their feeling, their problem How come they can bear with the situation? How can i become strong? Hmm Eventhoughi need to admit I not strong enough Seem i’m become a weaker Like dying people From day to day If i do have problem Other people do oso have problem Then? How can they keep their feels? I hope dati can keep it oso To avoid from chaos Or something dat will ruin my life If they eat rice Ya! I do eat rice... Then? We also live on the same Earth Sorry I’m not strong I cant keep it alone I need to avoid all of dis So dat someone can hear me Someone can lend me Come on Wake up! When my fren told me “seems like urprobswont stop” Then,

INANG ANAK PERANTAU

Berdendang hati perantau berdendang Alunan senang nada kerinduan Sambut warkah dari desa Menggamit hatiku segera pulang
Gemalai pelepah nyiur melambai Dingin semilir menyapa di pipi Sejuk alir air sungai masih terasa basahnya di kaki
Beribu batu jarak kita terpisah Silih musim lamanya tak bersua Rasa rindu tidak lagi terbendung Apakah khabarnya teman di kampung
Andai diri mampu terbang melayang Saat ini telah lama ku pulang Hanya jasad masih ada di kota Sedang hati telah tiba di desa
Riuh anak-anak bermain di halaman Bawah pohon merendang tenangnya redup petang Di hujung sana petani melangkah pulang Hilang lelah bersenda gurauan
Walau berkelana jauh di perantauan Cerah langit di desa kekal jadi rinduan Seluruh warganya bagaikanbersaudara Ramah mesra di dalam senyuman Benarlah tempat jatuh kan tetap dikenang Tak sabar hati segera nak pulang

add and removed

hai manusia...ape yang tak puas hati sangat ni?
ingat pakwe tu, saya nak ambik sangat ke?
ingat saya desperate sangat?
sampai nak ambik pakwe orang?

grrrr!!!!!
ni dah bape kali add? bape kali removed?
ntah la...
saya pn tak ingat la....
tolong la...
takdenye saya nk ambik pakwe awak tu
mula2 boleh la sabar
no more after dis

i told u for many times
but u did it for many times oso
actually, what's ur problem?
heh?
tlg la
saya pn pempuan jugak

meh la
nk cakap kat sini
saya takkan rampas orang punya
saya ada aim hidup
saya nak belajar dulu
dah tak nak pikir cintan cintun ni
apa saya nak bagi kat mak ayah saya?
apa saya nak bagi dekat pencipta saya?
supaya lalai dari ingat Dia?
helloooo
Dia dah ambik saya dari cinta lelaki
even dari ex saya pun
ingat saya merayu pada diaorg untuk kapel balik?
no!
saya belum terlalu bodoh
untuk tidak ambik pengajaran dari benda lepas
bila saya nekad untuk tinggal cinta tu kerana Dia
so tak yah la berangan
saya tak bodoh
cuma kurang pandai
so girl,
tlg l…

pay for it

maaf... minggu ni, xde mood nk layan org moody sebab, mood sndiri pn xbape btol.... then, toing2 la jawab nye... blup3 lagi... multi in 1 la kiranya...
okay2... berbalik pada cter asal,... what does it mean, 'pay for it' kita kena bayar sesuatu untuk dapat sesuatu.. means, pengorbanan,... bukan pada tempat yang batil yep.. tapi pada yang hak... no batil2 bila nak berjaya,.. banyak benda yang perlu dikorbankan... n dis, for my sis...
dear sis,...  i'm thinking for many tymes to write dis for u.. n even now, still thinking... oopps... i wrote it... hehehehe...
bila nak berjaya, mungkin banyak benda yang perlu digadaikan wang, masa, tenaga... n especially, perasaan.... rindu, sayang.. hehehe.. pada keluarga la... i'm talking jz through my experience bila duk kat sini...perasaan tu tak terungkap bila susah, kita kena belajar hadapi barangkali tu ujian dari Tuhan bukan senang nak senang bukan susah nak susah kakak ingat kata2 ayah tu tak boleh balik selalu tak ley nak mnje2 mcm dlu tp mungkin tu hakikat kehidup…

fokus..fokus

alhamdulillah..harini dah settle...

start dgn penyampaian hadiah untuk boardgame..

cuak jgak la...environmental law pnye boardgame..ni kira assignment untuk kami student biopem jgak la...slepas berpenat lelah...dalam game, bese la..ada menang..ada kalah..n my group dapat saguhati..tapi alhamdulillah, at least, assignment kami, proceed! dapat sijil...dapat makan..dan, dapat duit...

saguhati, ada 7 kumpulan..each groups, dapat RM250...third place, RM600...second place, RM800... the winner, RM1000...ulalala!!! jom! kita paw dyeorg...hehehehe...

abes je pnyampaian hadiah, makan free..hehehehe...solat..pastu sambung buat keje...keje ape? buat label untuk insect..huhuhu..dah penat layan ngan collection...


now, fokus pada study..huhu..8 papers...sesak nafas jugak..okay la...gud luck pada sume... :)

yakinlah Dia bersamamu

when your feelings, u cant express it using words.... then what u r going to do? when i believe that He always with me that's why i didnt attack her when i feel so sad, after they entertained me like dis it's okay he just a boy or guy or , they didnt give me anything so it's okay if i didnt be friend wif him but, wif u gurl? how can dis situation become better? Ya Rabb.. hope U gve me strength for me to face all of this i didnt feel comfort where is the comfortable phase? it doesnt on the bed of the roses u know the answer
with ur Khaliq then u'll feel the peacefulness girl, maybe u win but, i'm oso win coz, i start talked to u after u removed me hehehe and again and again
still remind
maybe its tym to remember what my sis talked to me she said that "serahkan sumenye pada Allah..biar Allah yang balas, bukan Yana.. n lastly"yang penting, kita baiki n upgrade diri kita"
then, when i'm believe that He always wif me, eventhough when the sadness overwhelmed me i still remember, that He…