Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013
ape la yang dibuat bila terperuk di rumah? 
jawabnya, habiskan barang dalam peti sejuk.. ^.^



gambar first tu, encik pavlove.. rasa dia, manis.. tapi sebab ada kiwi dan strawberi, plus dia mmg sejuk sbb keep in freezer, so, nyum3.., :)  kek coklat tu plak, yogurt kurang.. hehehe.. hantam saja la.. pastu terliur tengok trifle.. first trial, macam ape dah trifle tu.. cair macam ape.. then, google, tgk u tube, jadi la macam gambar kedua tu.. nyum3... makan je.. rupa dia tak cantik, tapi rasa dia lagi best kalau nak dibandingkan dengan 3rd trial :) 3rd trial tu harap rupa dia je cantekk..  kekekeke.. dah..stop melalut :)

Rajin-rajinkan diri ?

Salam semua..
harini, terasa rajin tangan ni nak kemas bilik.. kesannya, abes la satu bilik tu.. tanpa disedari, encik resdung ni buat hal pulak dah.. sebenarnya, memang bersihkan sebab tahap sensitif hidung berada pada tahap maksimum dah ni.. hidung rasa macam susah nak bernafas, mata gatal, kat dahi pun rasa macam.... oh.. rasa macam nak menangis...stress tahap gaban.. rasa mcam tak nak cakap ngan sesape.. lepas kemas, rasa hidung ni makin teruk.. on komputer, online jap.. cari petua tradisional nak rawat resdung.. hari tu pernah terbeli rokok resdung tu kat giant.. siap bau lavender tu.. lepas maen asap tu, mak aih, try bukak kain rokok tu, tengok kesannya, tak yah cakap la.. mula-mula tu guna sebatang, tak bape menjadi.. sebab takut tengok api tu.. masa tu tak nampak sangat kesan dia.. then guna masa kali kedua, owh, terkedu.. hidung , rasa perit semacam.. ada benda putuh keluar dari hidung.. adik siap cakap, ada mende keluar dari hidung.. adakah kesan asap? entahla..bila bukak k…

Tahun baru?

tahun baru dah menjelma? cuba melompat macam katak sekali.. toing3.. <sungguh takde kaitan> =.=''
tahun baru..yang mana lagi kita tekankan.. sambut awal muharam atau sambut tahun baru masihi.. <owh..cara saya bercakap macam la saya ni baik sangat kan..macam la hati tulus suci murni gitu> oh tidak! pernah tengok drma Islam PTk tak? petang2 tu, kat tv alhijrah.. ni dialog tebek..
   tebek: bapak tebek bilang, usah lihat pada orang yang memperkatakannya, tapi, lihat apa yang diucapkannya.. 
ada satu lagi statement tebek permainkan cairo dan si mamat tu.. tebek cakap macam ni.. kalau belajar banyak-banyak, nanti banyak lupa.. kalau belajar sikit, nanti sikit lupa.. kalau jarang-jarang belajar, jarang lupa.. ohh.. si mamat dan cairo akhirnya terpedaya.. 
try la tengok cerita ni.. in sha Allah, ada la dapat sedikit sebanyak nilai moral berbanding tengok cerita indon tv9 yang zoom muka pelakon tu untuk beberapa minit.. fuh... =.='' bagus tukar channel.. 
berbalik…