Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2015

Dia sebaik baik Perancang

bila saya mengadap dia, dan bercerita padanya, dia cakap pada saya.. "saya tengok awak ok je..x nangis pun" masa tu, saya senyum.. sebenarnya, air mata tu ada..cuma memang dah x nak keluar.. rasa tu hanya Allah yang tahu.. 
bila bangun tidur, saya rasa macam hilang sesuatu.. dan hari tu lagi jadi teruk bila malam tu dia muncul dalam mimpi
Lepaskan
saya teringat entri yang saya baca dalam reclaim your heart.. tajuk tu lebih kurang "kenapa kita susah untuk melepaskan sesuatu?''
point yang boleh diterima akal, kita susah nak lepaskan sesuatu terutamanya orang yang pernah muncul dalam hidup kita sebab, kita takut kita takkan jumpa orang sebaik dia, dan kita anggap dia adalah yang terbaik yang pernah kita jumpa. same goes with me. kenangan yang pertama tu baik, tapi kenangan kedua lebih baik. 
manusia yang hadir, datang menyekolahkan kita yang memang tak tahu pape tentang dunia. 
saya takut bila takkan jumpa lelaki sebaik dia. saya takut saya akan terluka lagi. dan …

being me

sebenarnya, bagi saya
being me, bukan senang
saat ni,

saya rasa hati yang hancur,
yang memang hancur,
pluss blurr
yang memang dah tak mampu
nak alirkan air mata

sakit yang amat sakit
hanya Allah yang tahu
sasar
terpanar

kaki dan tangan yang sejuk
hati yang berdebar
akhirnya hati dan mulut yang terkumat kamit

Tidak Dia timpakan sesuatu yang tidak mampu hambaNya tanggung
Allah, izinkanlah air mata ni menitis
mengalir
kerana dalam hati
berat bebannya

Allah