Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2017

Bila nak habis?

Bila teringatkan soalan ni, bila nak habis? Bila nak habis apa? 
Habis belajar. Hahahaha
Kalau dulu, rasa macam nak harung je apa ada depan mata. Tapi sekarang, rasa dah penat. Mental pun koyak rabak. 
Sampai sekarang, I still wonder, kenapa tak ramai orang sambung belajar. 
For me, di sepanjang jalan master ni, ada BANYAK benda yang nak disesalkan. Tapi, tak baik menyesal. Selalu terpujuk dengan ayat di TV Al Hijrah. Kita doa apa yang kita nak, tapi Allah beri apa yang kita perlukan. For almost 4 years, stay kat UMT, tapi still tak grad. Orang duk tanya, bila nak habis, bla3.  Doing research, ada obstacles. Writing pun ada obstacles. 
Actually, our life, tak sama dengan orang lain. If someone pointing jari, saying that Im not focus, bla3, whatsoever, tapi ada jugak orang lain yang still status yang sama, tapi still tak grad. Honestly, kadang muncul dalam diri yang feels like Im very useless. Tapi selalu kena pujuk diri. Tau tak macam mana rasa useless? So I've met a counselor fo…