Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

cucu yang bertuah

cucu yang bertuah? saya lah orang tu...harini, fst tym cakap ngn tok lepas anto cik farhana hri tu..

xley cakap banyak2..sebab sebak saya berada di tahap tertinggi...huh..sket2 nak nanges..ape daa...pok3 ni kang..hish...

da best grandma..hehe..i luv her so much..she is more sporting..super duper sporting...cool jek~~~ hari tu tdo sebelah tok..tyme nak smyg subuh, tok kejutkan..dia pelik  tgk saya tdo statik..x gerak..macam orang mati...kekeke...

td tok cakap, kesian kat mak..masak-masak, x abes pn..yg ada kat umah, tinggal ayah, mak ngn ina..yg laen, ntah ke mana...

wish u best of luck..to mybigbro~selamat bekerja di pulau yep~
encik faris~belajar tu molek2,...jangan tau nk ngorat je...
cik farhana~jangan maen salji ngat..nanti jadi orang salji...
encik fazrin~moga urusan anda untuk menghafaz dipermudahkan...
<mereka semua jauh dari rumah> tinggal la bonda kesunyian...nanti kakak habis, kakak teman mak er...

may Allah bless tok always..sayang tok ^.^

alhamdulillah

praise to Allah...at last! sume keje dah abes..lalalala~~~
toing3... 
exam macam mana? oh tidak! exam? exam, macam tu la..jawab jangan tak jawab..mne2 yang tak boleh, goreng sampai boleh...
<natural product chemistry :: ecosystem management :: molecular biology in conservation :: animal physiology :: genetic conservation > adios kepada anda semua... next sem jumpa subjek lain pulak...
uhuk3...for those are having and enjoying their holiday...happy holiday :) hope arrive safely... 
ummi wa abi...uhibbukum...uhibbukum aidhon...
<imissmybuddiessomuch>
okay..masih belum masuk makmal lagi..aiya..debush2...
saya tengok mereka kemas barang..angkat beg..dan lambai2..dan naik kete..dan pegi airport...hahaha..tengok je la yep... :p daeeebakkkkk! 
p/s: nanti saya balik, insyaAllah dapat tengok anak sepupu baru..pengantin baru dah ada baby..hehehe...toing3.... moga semuanya selamat...
last but not least, al-fatihah buat tok ngah...tok ngah mengadap Ilahi 12hb hari tu...Allah sayangka…
minggu exam dah start minggu lepas..tapi, macam tak exam sebab duk layan projek 1 yang duk tersangkut...paper first, kerjakan natural product chemistry...hari isnin, duk layan ecosystem management...semalam, dul layan molecular biology...tinggal lagi dua paper..dh jadi student tahun akhir, sbuk x ingat dunia...
orang lain duk sibuk ingat nak balik dh tyme ni..tapi kami, ramai yang tersadai kat sini...cuti kami digantung...amanat lecturer, ''saya nak tgk progress keje kamu'' hahahaha..terkelu lidah saya tyme tu..rasa macam tak terkata apa2...dalam hati, boleh tak ni nk bodek lecturer...balik dua minggu, stay kat lab dua minggu..hahahaha..tapi, mmg tak boleh la..better tak yah tanya..
buat masa sekarang, memang tak terlintas pasal homesick ag..tapi masa akan datang? who knows rite? let da feeling keeps inside...hohoho...we need to choose either sacrifice 1 month for our final year project or do a bad  work... <duk congak2 dalam kepala...boleh ke bertahan sampai bulan…
link share dari sini :)
Antara kebesaran Allah SWT kepada saya adalah, Allah SWT memberikan peluang kepada saya untuk menjadi seorang penulis. Daripadanya, saya mendapat peluang berkomunikasi dengan pelbagai jenis manusia di dalam masyarakat. Meneruskan nota cinta saya, antara yang sering mengisi inbox saya adalah masalah remaja dalam percintaan mereka.
                Antaranya masalah dalam menentukan apakah pilihan hati mereka tepat, antara lain adalah masalah mereka mencintai seseorang tetapi tidak tahu bagaimana hendak melamar dan sebagainya.
                Saya sebenarnya kehairanan. Mengapa soalan itu perlu sampai kepada saya?
                Sebab saya kira, mereka ada orang yang lebih layak membantu mereka di dalam hal tersebut berbanding saya. Siapa? Itulah dia ibu bapa mereka, Ustaz Ustazah mereka, pakcik makcik mereka, dan veteran-veteran yang wujud di sekeliling mereka.
                Tetapi bila ditanya: “Bincang tak dengan ibu bapa?”                 Ramai akan menjaw…
salam 'alaik..
dah seminggu tinggalkan perjalanan versi blog ni..sekarang, tengah layan lagu onerepublic..layan punya layan..sambil merayap dekat fb..baca note kat fb tu..wah! harini baca pasal topik menarik...cinta..hahaha...cinta lagi :)
kenapa remaja sekarang suka bercakap pasal cinta? sebab keadaan semasa? keadaan sekeliling? bagi saya, sememangnya cinta tu fitrah manusia..tp yang mendesak untuk kapel, tu kerana keadaan sekeliling...penah saya jalan2 dgn geng2 single...<mostly kawan2 saya sume single kot...hehehe> sy selalu buat ayat...aishh..tgk dyeorg...jalan ngn pasangan masing2...kita ni, jalan same2 sudah...
tadi merayap dekat note hilal asyraf..sbenarnya, nama dia, saya baru kenal..sebelum ni, x kenal pun...disebabkan saya suka merayap, baru la kenal nama dia...input yang saya dapat harini, cinta tu fitrah...dan couple dan cinta adalah dua subjek yang sangat berbeza...so, jangan cuba samakan...
berdasarkan pengalaman lepas, saya nampak jugak la mana bezanya cinta …