Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

The word for today is IKHLAS

salam buat semua

dah sebulan blog ni x dibebel. nak kate sibuk, jawabnya, menyibukkan diri :D

last week, teman adik ambik result PMR.. debaran tu terasa seolah kita yang sit exam tu :) #hahaha..klise# cikgu dia pulak buat suspen je.. serius.. kita pulak yang cuak..

berbalik pada ikhlas.. cuba kita fikir balik, selama ni kita berbuat sesuatu kerana apa.. kalau berbuat sesuatu hanya inginkan keredhaan manusia, baik kita buangkan ke tepi.. betulkan niat, buat sesuatu kerana Allah dan ikhlas..

#contohnya la,

1) kalau kita mesej wish birthday kawan tiap tiap tahun, tapi kawan langsung tak reply.. apa kita rasa?
# kita mungkin dah set dalam kepala, lepas ni aku dah tak nak wish kat dia lagi.. dia langsung tak ingat kat aku.. #
#dari sini, cuba muhasabah balik, kita wish sebab nak gembirakan kawan atau ape.. pedulikan dia nak reply ke tak nak.. busy memanjang ke tak.. sayang kredit ke ape.. biarkan.. * yang penting hati kita gembira sebab kita dah wish doa dekat kawan-kawan kita* ^ note: tap…