Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2011

NOTA CINTA

Lirik Lagu Saujana - Nota Cinta

Andainya dapat ku menulis
Nota-nota cinta buat diri Nya
Inginku titipkan bersama
Semua kuntuman bunga yang indah berseri

Kusembur haruman mewangi
Bersama kata-kata puji
Sedang Dia tahu kasih dan cintanya aku
Menjalin ikatan menuju ke syurga

Cintaku kepada Dia
Rinduku hanya pada Nya
Kasehku balas cinta Nya
Setiaku balas kasih Nya
Kasihku kasih yang setia pada yang punya

Dambaku pada Yang Esa
Pujian hanya buat Nya
Akurku kebesaran Nya
Teragung Maha Suci Nya
Taatku hamba yang hina pada Pencipta


Kiranya aku hilang arah
Jalan hidupku berubah punah
Namun kasih Nya tak pernah akan musnah
Belas rahmat Nnya terus mencurah-curah
Nur hidayah Nya semakin cerah


lirik ni, sahabat yg hantar...trima kasih sahabat....hehehe...sian kt die kne taip pnjg2...hua3...peace :P


jom, layan lgu ni....

KOMEN AINA.....

ni, adalah lanjutan isu yg tlh diketengahkan...hua3..apa cik fatma ckp ni....ni, komen cik aina...psal kwn, sahabat atau teman... dia p bt entri besar...dkt blog die..huhuhu...aina, oo aina...tup2 die p tag sy dkt fb...ckp ada entri bru utk sy...ni la entri die...nnt sy nk komen byk2...tngu la ko aina....

cik FATMA....
fatma???
spekah insan bernama fatma sile angkat kening ye.....hehehe
ye2..anda la org yg d katakn....

special entry utk anda yg bernama FATMA

nme sebenar????d rahsiekn.....hehehe
kalo borak2 ngn ni budak kecik...
terase cm berbual ngn org beso....
walaupon die ni kecik jer...tpi leh tahan la idea2
yg d lontarkn...
espesially kalo citer bab
THE MEANING OF KEHIDUPAN
THE ART OF LIFE
AND CARI JODOH...

mmg terbaek la...hehehe..
aq rse kalo kteorg wat buku...
leh la dpt anugerah best seller....hehehe

kalo bab CARI JODOH..
mmg laju jer la die citer
ye la..
citer dari pengalaman...
aq cm xleh ckp lebih2 sgt...
xde pengalaman....

TO LOVE IS TO RISK NOT BEING LOVED IN RETURN....

PENDAPAT MEREKA

assalamualaikum w.b.t.....
dengan ini, sy menyambung menulis...hehehhee...dh ptg2 ni...x elok tdo(walaupun kdg2 tertdo jgak)...hehehehe... waa....sy xley balik...walaupn adk beradik sy yg len bley gather kt umah...sdeynye...kwn sy duk maen perli2 sy...ckp nk mkn keropok la...grrrr~~~~~hri 2, tika kekalutan. maka sy p la mntak nshat mereka di sekeliling sy... nnt sy add yg len.... hri 2 sy tny kwn sy,...nor, mcm mne nk kuat dan nk sntiasa bermujahadah?
ni yg die rep dlm fb....
"yana, semoga awak sentiasaaaa sabar dan tabah. sebab saya tahu awak lebih kuat daripada apa yang awak rasa. saya akan berkongsi dengan awak apa yang saya fikir tentang awak. inshaAllah nanti post kat blog. tapi. jujurnya, saya pun berhadapan masalah sama. macam mana untuk terus dan sentiasa kuat. tak senang. saya pun tahu. dan, saya faham.

Allah sentiasa ada di sisi kita, sahabat. semoga awak berjaya, saya juga. ;)"

hehehehe...okay...ni yg die post dlm blog die...kn cik nor? sy dh mntak izin dgn d…

SABARLAH WAHAI HATI...

sesungguhnya setiap amal didahului dgn niat...
kadang2 sy terpikir...perlu ke sy meluahkan di sini...perlu ke sy critekan sgalanya di sini...mungkin perlu..terpulang kepada mereka yg membaca...semalam, sy cuba berdepan dengan masalah..sy pn xtau sama ada sy lulus atau gagal... ye..itu satu ujian daripada Allah...demi Tuhan...hati saya telah terguris selama 3 mngu berturut2...dirundung masalah yg berbeza...dan air mata tu mengalir tanpa perlu saya mnta...ya...sy hanya berkongsi dgn mereka yg bley memahami....sungguh, Allah menguji saya...

PASANGAN KEKASIH SI NOBITA DAN SIZUKA

dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...kali ni nk share stu cter..dpt dari usrah badar...
http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150142039576041

jom bce same2...nnt pk dan muhasabah blik..heehe...

Di suatu malam depan panggung wayang…

Sizuka : Best tengok wayang dgn awk td..kelakar je cerita tu..xbosan kan?
Nobita : A’ ah xbosan. Best!
Sizuka : Kalau best, knp awk letakkan kepala awk kat bahu sy & beritahu sy y awk mengantuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kn awk? Kalau x, mesti sejuk dalam tu td.
Nobita : A’ah..btul3! Xdela sejuk sgt td bila dah pakai sweater ni.
Sizuka : Klu xsejuk, kenapa awk pegang tangan sy & beritahu y awk sejuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun menuju ke i-City..

Sizuka : Awk, sy cantik x?
Nobita : Awk kn syg sy..mestilah cantik..
Sizuka : Kalau sy ni betul cantik bagi awk, kenapa bila sy pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji sy cantik. Kalau sy pakai baju longgar, awk diam je..kadang-kadang awk…

WHAT'S DA POINT?

Bismillahirrahmanirrahim...
Hri 2 terbacaktainapnyer blog...salbaitulmuslim..hrinisyterbcelgktiluvislam...salpinangdakukeranadakwah...kbetulanainani join IKRAM...group usrahjgk la...sypntnye die...konk cri husband stuusrahgkke? Pastu...ape die jwbek...lbeykurangmcmni la...2 bknsyaratnya...hehehe...sbbcikaina dh adesumonebertakhtakthati...hahaha...tett....tymbcektiluvislam 2, sytbce la salikwandgnakhawatni...mostly dyeorggnenaqib @ naqibahdyeorg...nkmminang, gne org tgh...mknanya, mostly dyeorgnidristugrupusrah...

APAKAH IA?

mengapa perlu sayang dan cinta? betul ke tu fitrah manusia untuk apa dan mengapa tapi mengapa masih tertanya-tanya betul ke itu cinta atau hanya simpati semata
tika ini,bila ditanya tentang cinta, saya pun terpinga, mungkin belum tiba masanya, atau mungkin belum menemukan jawapannya, maka adakah perlu saya kejar cinta? baru-baru ni saya tonton cuti-cuti cinta, ''bila dikejar,ia akan pergi,''itukah cinta? maka, apakah perilaku cinta?
perlukah ia dimiliki, andai ia bakal menyakiti, mereka semua yang memiliki, seharusnya saja,usah dimiliki, (sy, ketawa kikiki) adakah perlu memberi, sekalipun tidak dhargai, sekalipun kepada mereka yg x sudi? itu cinta, barangkali, (sekarang, sy garu kepala sendiri)
komen saya,  cinta pada Ilahi itu lebih hakiki... smile :)

KAWAN, SAHABAT ATAU TEMAN....

Dh lmenktulisentrini...tptym dh mngadaplappyni, tajukni x kluar...kluartymsydukpk sorg2 tnpalappy...alang2 ni, synkcakapsalkawan,sahabat, atauteman... makinbesarmakinsyterpikirdgn title 2...ygmnestuptotktebggelaran pd merekaygberadadisekelilingkita...sbuksgtkesmpaimsjpnxleynkbalas? Bru2 ni, sy wish bfday pd kwnbaeksy...mgkinskrg dh x jadikkwnbaekkot...sypleksgt...btol2 bzkesmpaixleynk reply msj 2...maklumla...sape la syskrg....hri 2, sy dh ckpnkjdikygterbaek pd kwn2... sy x dptucap pd diatym 2 sbbkbetulansy deactivate fbsy...bknsbbmelarikan pd insan bnamallaki...tpadaaralmerintang....terasajgakhti...tpnkbtmcmmne....sy x ksahkl 2 org laen...tp 2 kwnbaek..wishgnesms je la...hmmm....

SEMOGA ALLAH MEMBERKATI KALIAN

entri kali ni nk tuju bt kawan sy....yg bakal...bakal apa yep...jap...sblum msuk tajuk 2, nk flashback blik apa yg sy bt hari ni....hrini msuk kls biologi populasi dan evolusi...dan akhirnya sy sedar ataupun dlm perkataan laen, telah sedar, dlm sains, byk btol evolusi si darwin...sape knal dgn dia? sy x knal dia...sy tau nme dia je..hehehe...tp evolusi yg pling gempak, psal mnusia ni asal daripada ........ em...smbung sndiri la...tp sbnarnya x plek bg dia yg bkn beragama Islam utk bt teori mcm 2...tp Darwin ni mmg bdak pndai...bapak dia suh ambik medic...tp dia xnk...dia x ske duk diam2...diam ske p jalan2...dia ikut kwn2 dia p Galapagos Island( Pulau galapagos)..hehehe...yg ni Google sndiri...tp binatang kt sne byk yg unik.....

UJIAN ITU TARBIYYAH

pagi semalam ada kelas...dan mcm bese, jln ngn cik hazami...cik hazami? awak bjalan ngn boy @ gurl ni? cbe teka...hehehe...gurl la....dh jmpe ngn die, die ckp kt sy, moga hari ini lbih baek dari smalam...sy jwb, insyaAllah...hehehehe...
hidup itu kembarnya ujian...datang dan datang tanpa perhentian..hanya dengan keimanan kau mampu bertahan...jangan kau jatuh hari ini...kerna hanya selepas mati baru ujian terhenti...teman, tanahkan hatimu mengharungi hidup dengan berbekalkan iman di dadamu..suburlah imanmu dengan ketaqwaan....
jika sendiri, janganlah merasa sepi....ada Allah mengawasi...jika sedih jangan dipendam dalam hati,..ada Allah tempat berbagi...jika susah jangan menjadi pilu...ada Allah tempat mengadu...jika gagal jangan putus asa..ada Allah tempat meminta...jika bahagia jangan menjadi lupa...ada Allah tempat memuja...ingatlah Allah selalu...nescaya Allah akan mengingatimu...
syukran jazilan 'ala kullihal....ya sohabati, uhibbuki fillah :)

NO TITLE AT ALL

dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang... dh lbey smnggu x update blog...kli ni smbung update...tp mgkin diiringi dengan tulisan yg sedih lg...ye,...sedih...kadang2 tertanya, adakah kesedihan 2 milik sy...adakah sy dilahiran utk bersedih...em...x...sy dilahirkan di muka bumi ni utk jdik khalfah...utk jdik hamba Allah yg bertaqwa....t

FIRST ENTRY FOR NEW YEAR...:)

Salam bt smua...syukran 'ala ziarah...hrini teruskan penulisan pd thun bru...utk thun bru...em.. ape yg sy bt spnjg cuti yep? pegi keje daa...keje ngn sape? keje ngn bos daa....tp prestasi keje mkin menurun...sbb nye? slalu pegi lmbt...hehehehe..truk btol...msih x berubah...hrini dh kne tegur ngn ayh...aii...lmbt msuk sekolah? kne potong gaji ni...sy senyum je...ala...xkn senyum je kot...ada la sy mnjawab sket...ape sy jwb? hehehe..biarlah rhsia....smbil2 2, ape lg sy bt spnjg cuti ni? keje, mkn angin...mkn angin ke tasik kenyir ngn berehat kt La Hot Spring...lagi? sy membaca...mmg ske bce2 ni..well, i choose reading rather than talking...hm...tp 2 buku ni mnarik mnat sy....Bumi Cinta nukilan Habiburrahman El Shirazy dan Nota Hati Seorang Lelaki....ada apa dgn dua buah buku ni?