AHLAN WASAHLAN

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Thursday, July 2, 2015

Ramadhan

kiranya saya tak punya masa untuk entri di bulan jun.. hehehe

Ramadhan datang lagi.. harini dah masuk 15 Ramadhan 1436. Alhamdulillah, bila Allah beri peluang lagi berjumpa dengan Ramadhan. kali ni, masih macam biasa, doa diperhebat, untuk apa sekalipun yang saya lalui. 

Ramadhan ni, betul-betul ajar diri, sesungguhnya aku hamba yang sedang berpuasa. untuk apa keadaan sekalipun, waima tika memandu. hehehe. tapi rasa macam puasa ni makin tak sabar sabar nak sampai rumah. sebenarnya, agak bosan? atau apa word yang paling sesuai untuk keberadaan yang agak lama dalam kereta. hehehe. 

bersahur macam biasa. berbuka macam biasa. cuma tahun ni banyak slot berbuka di surau. untuk pengajian di bulan Ramadhan, lebih banyak habiskan masa di bilik siswazah. writig draft in progress. dah lama tak writing. rasa macam otak sedikit tepu. tapi rasanya, macam puasa tahun ni bukan baik macam yang lepas. sebab time sahur rasa tak larat nak bangun. saya rasa, mungkin sebab banyak sangat benda yang bermain dalam kepala. 

whatever it is, sebenarnya, pengalaman yang bentuk kita jadi siapa kita sekarang. saya belajar untuk kurang mengeluh dan redha dan serah pada Dia. azamnya, tahun ni, puasa ni, nak jadi anak yang lebih baik. huhuhuhu. rasanya markah saya pada point berbakti kepada ibu bapa dah kurang. mohon doa kalian moga saya terus kuat. 

terima kasih