Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2015

Ramadhan

kiranya saya tak punya masa untuk entri di bulan jun.. hehehe
Ramadhan datang lagi.. harini dah masuk 15 Ramadhan 1436. Alhamdulillah, bila Allah beri peluang lagi berjumpa dengan Ramadhan. kali ni, masih macam biasa, doa diperhebat, untuk apa sekalipun yang saya lalui. 
Ramadhan ni, betul-betul ajar diri, sesungguhnya aku hamba yang sedang berpuasa. untuk apa keadaan sekalipun, waima tika memandu. hehehe. tapi rasa macam puasa ni makin tak sabar sabar nak sampai rumah. sebenarnya, agak bosan? atau apa word yang paling sesuai untuk keberadaan yang agak lama dalam kereta. hehehe. 
bersahur macam biasa. berbuka macam biasa. cuma tahun ni banyak slot berbuka di surau. untuk pengajian di bulan Ramadhan, lebih banyak habiskan masa di bilik siswazah. writig draft in progress. dah lama tak writing. rasa macam otak sedikit tepu. tapi rasanya, macam puasa tahun ni bukan baik macam yang lepas. sebab time sahur rasa tak larat nak bangun. saya rasa, mungkin sebab banyak sangat benda yang bermain…