AHLAN WASAHLAN

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Monday, September 21, 2015

Alhamdulillah, pagi 19 September 2016, secara official, saya dah dapat kakak. dengan sekal lafaz, abang dah jadi suami orang. walaupun awal pagi tu, masa saya tengah berkemas di dapur, tengok abang ulang alik. dia mintak painkiller. mungkin sebab penyakit batu karang. last2 baba bawak abang pergi klinik, inject. pengantin pakai baju melayu putih, bersampin, kena inject. tapi alhammdulillah, he managed well. time akad nikah pun dia boleh control sakit. next, we are waiting for 26 September :)
petang Sabtu, kami ke hospital. ziarah saudara. diagnosed leukimia. dah tahap yang teruk. dan dia pun baru tau dia sakit. masa lawat dia, rasa macam tak sanggup. sebab teringat masa dia sihat. betul la. kalau Allah nak ambik kesihatan, sekejap je. it just like, hargai apa yang kita ada. moga Allah beri yang terbaik untuk saudara tu. teringat pada Ma ngan Ateh yang dah pergi. ralat nye rasa hati. 

Wednesday, September 9, 2015

Have Faith

dalam hati yang resah, sebab bakal present 5 hari lagi..jantung tu rasa macaam nak keluar dan berlari.. kadang jadi tertanya, mengapa jalan ini yang dipilih. hehehe.teringat ayat Puan Roza, Allah dah tulis jalan di sini.. seseorang yang sambung belajar tu Allah tulis jalan  begitu.. bila rasa patah semangat, rasa tak kuat, rasa kerdil dan bertanya mampukah aku, aku rasa macam arghh..down gila.. ye la, tengok orang lain perform macam diri ni sikit sangat ilmu.. tapi Alhamdulillah, cuba jugak kuatkan semangat, dengan usaha dan tawakal pada Dia. 

majlis abang just around the corner. hehehe. moga Allah permudahkan, kami adik beradik cuba sedaya upaya mampu mana yang mampu. weekdays saya tumpu pada study, weekend tumpu untuk majlis abang. 

dan untuk insan tu, saya cuba buat yang terbaik. cuba beri yang terbaik. dear me, tolong jangan sensitif dan emo saangat. hahaha. 

sedari beberapa bulan yang lepas, dengan hati yang tawakal, dengan deap kaki yang lemah, mungkin kerana takut, beranikan diri jugak pergi. tangan kesejukan, genggam tisu di tangan, diputar putar cincin di jari. moga dia lah insan yang terakhir dan dapat membimbingku ke syurga.