Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

LUV U MOM :)

hrini bfday mak smalam saya tnggu sampai pkul 12 nk wish bfdae kt mak sy challenge diri sy yana, kali ni, cakap kat mak, kau sayang dia hahaha berjaya ke tak?
dalam mesej je la lepas antar mesej trus mak call tanya tak tdur agi? kne perli sposen hehehe sposen je la then mcm biasa dapat kata2 pesanan dari penaja kakak, blaja elok2 jangan maen2 ltk fon, aishhh.... gagal jugak nk bgtau saya syg diaa huhuhuhu :(
saya, jawab ye je la... hehehehe mak, kita janji kita akan lakukan yang terbaik! untuk dapatkan yang terbaik macam mak kata kita boleh buat sebab kita budak pandai hehehehe terima kasih untuk kepercayaan tu terima kasih mak i'll try to get da best i luv u mom mak, mak kita dunia akhirat kita cuba untuk jadik anak yang terbaik dunia dan akhirat moga Allah bersama dengan mak moga Allah sentiasa berkati mak aminnn

boley tak kalau nak buat dunno je?

apa ni?  musim gaduh ke? adoi... penat la main macam ni... boley tak kita berbaik? shake hand pleaseeee... please...
ala... macam tak bese... bukan ke dulu kat kospint penah  rse bnda yg sama? mmg la... tp dulu,  tak kamceng ni kamcng pnye kes pnah makan sme2 bila gaduh jadik macam ni hmmmm samppai bila ni? adoi... fatma dah pening ting tong lagi
satu kelas tapi muka masam2 senyum la sket argghhhh nk buat apa ni? apa ada dalam kepala? (lari dalam masalah) nk balik semenanjung tak nak bdepan dgn sume ni hmmm
nwae, tak reti nk mntak maaf ke? adooooooiiiiiiii.... aku pn ada ego jugak la! grrrrr~~~~
fatma,  apa kata turunkan ego tak nak! saya tak bersalah! huh!
dalam satu kepingan kertas putih ada satu titik hitam apa yang kita nampak? titik hitam kita tak nampak kertas
ibaratnya kertas tu budi yang telah ditabur titik hitam tu silap yg penah dibuat kecik je silap tu tapi ntahla manusia kan argghhhh!!!! saya tak bersalah! saya nk balik! fatma, bajet, balik semenanjung, dh takde masalah la? saya: fikir sejenak

SUKA + DUKA

suka + duka manis+ masin maknanya? ada makna ker? minggu ni... bulan ni... sem ni... agak memenatkan... bukan agak tapi terlalu kerja tak putus-putus demi Allah, amat penat... bukan semata2 assignment tapi ujian yang uji saya juga sebagai khalifah bukan semata2 seorang pelajar tapi alhamdulillah,
kawan saya yang saya lihat dia hampir tak waras,.. saya dah nampak dia waras sebenarnya saya tau dia kuat tapi  tika tu dia sedang berlawan dengan emosi saya tau awak kuat saya kan teman awak percayalah walaupun kadang2 saya terasa penat sangat nak melayan tapi, awak masih kawan dan sahabat saya awak tau tak masa saya terima mesej2 tu saya rasa macam nak cekik awak dengan saya sekali rasa nak gila emmm jadilah kawan saya seperti dulu saya rindukan kawan saya yang dulu percayalah saya akan teman awak dan maaf kalau saya ada bersikap dingin apa yang pasti, jadilah kuat sekalipun bukan pada orang lain,  jadilah kuat utk diri awk sendiri
dan alhamdulillah bungkusan dari sahabat juga telah selamat  saya terima syukur sangat2 ingatkan dah …

PERFECT ENOUGH @ ENOUGH PERFECT@I'M TOO PERFECT?

PERFECT... WT DOES IT MEAN? PERFECT...HOHOHO...DUN LUV DIS WORD...LUV @ DO NOT LUV?
bercakap psal perfect, mampu ke kita jadik perfect? tak..mmg tak mmpu..sbb kte manusia yg ada kelemahan...tapi, kelemahan tu, btol ke tak boleh diatasi? maybe for certain, we cant overcome it..mcm saya...org ckp saya kurus...mmg dah tak larat nk gemukkan badan...asyik2 dgr bnde yg sama...awak ni kurusla..kne tiup ngn angin, terbang...hehehe...dlu, agak la terasa...tapi, sekarang, masa utk pekakkan telinga...hehehe...mgkin, kurus, susah nk jadik gemuk...tapi hati yg sensitif, tak mustahil utk jadik tough...kuat, kuat dan kuat...
bercakap sal perfect...nk relate dgn pegangan dalam hidup saya..saya bce tym dulu kala..ntah majalah mne...ya..sy sndiri pn tak perfect...dan melenting bila kne tegur...yup..dat was me...tp tak bermaksud sy tak merenungi kata2 tu balik...
PEGANGAN PERTAMA tiap2 pg, tym pakai tudung...saya tengok cermin...nak pakai bedak...dan tak lupa utk baca doa tym tgk cermin...yg bermaksud( ya A…

ULALA

ulala bila mereka dah mula gaduh! saya pun dah pening kepala + ting tong sket aii cik fatma, dah gleer kew? eww...gedixnyew ckp mcm newww.... blom gler..tp mereng sket je...hehehehe... aikk... ape punyer ayat daa.... ............... clueless ohw... adoi.. tolong jangan cabar kewibawaan saya(berwibawa kew?) tolong jangan cabar kesabaran saya!!!! nanti meletup bertukar!!! jadik anak singa.... hahahahaha
so, tolong..reconsider everything saya dah terlalu byk msalah utk 2 bulan ni jangan cuba kalau tak nak kne gigit ngn saya auuummmmmm!!!!!

THINKING AGAIN

Bumi mana tidak ditimpa hujan? Jawab la sendiri...kadang kita manusia berfikir..kenapa kita diberi ujian..kenapa kita punya kelemahan..ye..saya pikir..knapa sy punya kelemahan..knapa sy sentiasa serius..tidak mampu menghiburkan org lain..sekalipun telah sy set up dlm kepala..sbenarnya sy mencuba..dan tetap mencuba..mungkin percubaan ini mampu sy try and error pada kwn2..semalam terima mesej dari sepupu sy..bila kak yana nk kawin? Gelak besar sy dengar soalan ni..nk kawen ngn sape? Dia jawab dkt sy..kawen ngn budak lki la..xkn pmpuan..sy ckp kat dia..mne kak yana ada pakwe..then dia jawab, menurut firasat alma, si fulan bin fulan pn bley tahan..sokmo (selalu) je ada komen status fb kak yana..(tergelak lagi saya)last2 sy terbocor rahsia..oo..si fulan tu minat adik kak yana..last2 sy ckp kat dia..eh..byk btol budak ni bebel..abis la suami awak nnti..kne bebel..dia jwb kt sy..emm..alma nk cari yg diam..senyap..tp kalau kak yana, kak yana serius, kne la cari suami yg happy..(saya;terkedu k…

SMILE :)

upload gambar...gambar yg tbe2 mncul..adoi...mmg xde keje btolla...hehehehe :)






 with big bro  abang, cepat la...nk pegi jalan2 ni :) huhu..tolong la dukung saya :(

abis cter :)

PUZZLE

Bismillahirrahmanirrahim...

menyambung lagi tulisan sy..fst entri utk bulan februari...2011....life..seems like puzzle...solve it! sy dh kepenatan...utk bulan januari...satu demi satu ujian....kekadang, sy mntak dgn Dia, cukuplah ujian ni...bila pk balik, sy perlu ckp mcm ni...x mengapa lah ujian ni...asalkan saya diberi kekuatan utk hadapi smua ni....perlu ke sy ckp, Tuhan, aku punya masalah besar...better sy ckp, masalah, aku punya Tuhan yang Maha Besar...mungkin ada yg berpandangan, x perlu lah sy selesaikan masalah ni...xde kaitan dengan saya..better sy buat keje sy sendiri...jangan hiraukan orang laen....TIDAK!!!!! sy perlu tolong dia...tolong selagi saya mampu..selagi sy berdaya...sy bukan dilahirkan untuk jadik pelajar semata...tetapi untuk menjadi khalifah di muka bumi ni....Tuhan, berikan aku kekuatan...utk bawak die balik.....sy pernah terbaca...ukhuwwah...kerana Allah...bermakna bila mana kerana Allah, selaraskan persahabatan itu di jalanNya...
mampukah saya? sedangkan saya s…