Skip to main content
Alhamdulillah, 

Februari yang lepas, status diri ini telah bertukar. alhamdulillah, syukur pada Allah, kerana memudahkan segalanya, walaupun pada mulanya agak kelam kabut kerana waktu akad nikah jam 11 pagi. syukur sangat pada Allah, kerana mengurniakan keluarga yang banyak membantu. 

alhamdulillah, atas kurniaan Allah, atas pasangan ini. jujurnya, " suami mu bukan malaikat, isterimu bkan bidadari". bila dah masuk alam perkahwinan, ayat tu dah boleh difahami, takpe la even sedikit. dalam perkahwinan, saya suka ingat ayat Prof. Muhaya, "dont expect". tapi alhamdulillah, suami banyak membantu. dan kalau ada masalah, talk to each other. terima kasih encik suami, saya banyak sangat bebel sebelum tido. bedtime story. i think he's doing good in kitchen better than me.. hehehe..

alhamdulillah, di atas kurniaan Allah kepada saya, si kecik yang sedang membesar dalam rahim ni. moga dia membesar menjadi hamba Allah yang soleh dan sihat tubuh badan. sekarang, saya memang suka cakap sorang2. bercakap dengan si kecik ni. dan alhamdulillah, terima kasih jugak encik suami bila keadaan kesihatan saya dah tak sama macam dulu :)

Comments

  1. mabruk sis! hehe.. moga dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Selepas 8 bulan

Fuh.. berhabuk teruk blog ummi last entry bulan september. 
what happened next?
18 hb november, ummi berada dalam makma. cuba siapkan saki baki kerja. tapi rencana Allah lebih baik. due date yang sepatutnya jatuh pada 15 Disember, tapi baby Faqih nak keluar awal. 
malam 19 hb November, air ketuban keluar, sedikit demi sedikit. pada jam 3 pagi. ummi bangun, dan kejut hubby, cakap air banyak keluar. dia panik. kelakar bila ingatkan balik. sampai tak tau nak grab apa. 
alhamdulillah, walaupun ummi baru pada minggu ke 36, ummi dah siapkan beg ummi dan beg faqih. maklum pada adik, nak pergi hospital, dia  tolong ketuk pintu bilik ayah dan emak. ummi dan hubby jalan dulu pergi hospital. masuk dalam kereta, hubby pasang lampu emergency. dan syukur, rumah tak berapa jauh dari hospital. 
sampai, still boleh jalan, dan pergi bahagian kecemasan PRIBA. PRIBA ni bahagian bersalin ibu dan anak di HSNZ. sungguh rasa eksklusif. sampai je, nurse tolong ambikkan bacaan blood pressure, dan suhu badan. …

Love

cinta kepada insan yang belum pernah saya temui, belum pernah saya sentuh, hanya lihat dari mesin scan. cinta kepada anak ini, anak yang ummi kandungi. Alhamdulillah. si kecik ummi sangat behave. tak terluah rasa syukur pada Tuhan. ummi cuma alami alahan yang sedikit, dan sedikit pening-pening. 
yang ummi tau, anak ummi memang baik. tak tergambar perasaan. dialah peneman ummi ke mana-mana. awal gerakannya ummi rasa seawal 5 bulan. halus. seperti angin lalu. cuma sekarang, anak ummi dah membesar. agak aktif. agak kuat menendang. dialah peneman ummi bersembang. alhamdulillah. Tuhan bagi sayang untuk teman ummi. teman ummi bebel. ummi suka sangat bercakap dengan sayang. sayang, ummi excited sangat bila lalu dekat kedai jual barang baby. harini ummi dah beli dua pasang baju sayang. nanti kita sambung beli lagi. ummi dah tak berapa larat nak jalan. lain kali kita pergi beli lagi ye sayang. 
Alhamdulillah, kehamilan ini walaupun ada sedikit alahan, tapi alhamdulillah, ummi tak bimbangkan o…

Bila nak habis?

Bila teringatkan soalan ni, bila nak habis? Bila nak habis apa? 
Habis belajar. Hahahaha
Kalau dulu, rasa macam nak harung je apa ada depan mata. Tapi sekarang, rasa dah penat. Mental pun koyak rabak. 
Sampai sekarang, I still wonder, kenapa tak ramai orang sambung belajar. 
For me, di sepanjang jalan master ni, ada BANYAK benda yang nak disesalkan. Tapi, tak baik menyesal. Selalu terpujuk dengan ayat di TV Al Hijrah. Kita doa apa yang kita nak, tapi Allah beri apa yang kita perlukan. For almost 4 years, stay kat UMT, tapi still tak grad. Orang duk tanya, bila nak habis, bla3.  Doing research, ada obstacles. Writing pun ada obstacles. 
Actually, our life, tak sama dengan orang lain. If someone pointing jari, saying that Im not focus, bla3, whatsoever, tapi ada jugak orang lain yang still status yang sama, tapi still tak grad. Honestly, kadang muncul dalam diri yang feels like Im very useless. Tapi selalu kena pujuk diri. Tau tak macam mana rasa useless? So I've met a counselor fo…